تجویز سمعک برای هر فردی متفاوت است و بستگی به نوع و شدت اختلال شنوایی، سن، سلامت عمومی و نیازهای شنوایی او دارد. بهترین راه برای تجویز سمعک، مراجعه به یک پزشک متخصص یا متخصص شنوایی است، که با بررسی دقیق و انجام آزمایش‌های مورد نیاز، نوع و شدت اختلال شنوایی شما را تشخیص می‌دهد و بر اساس نیازهای شما، بهترین گزینه‌های سمعک را به شما پیشنهاد می‌دهد.

همچنین، متخصص شنوایی می‌تواند به شما اطلاعات لازم درباره نوع و کاربرد سمعک، راهنمایی در مورد نحوه استفاده و نگهداری سمعک و نصب و راه‌اندازی آن را ارائه دهد. همچنین، اطلاعات درباره قیمت و گزینه‌های پرداخت نیز در دسترس متخصص شنوایی می‌تواند به شما اطلاعات درباره قیمت و گزینه‌های پرداخت ارائه دهد و نکات مهمی را که باید در نظر داشته باشید، مطرح کند.

قبل از اینکه اقدام به خرید سمعک کنید، حتما انجام دادن آزمایش شنوایی سنجی پیشنهاد می‌شود. چرا که انتخاب مدل و برند مناسب، به میزان شنوایی و نیازهای شما بستگی دارد. بر اساس گزارش تست شنوایی سنجی، می‌توان بهترین گزینه را انتخاب کرد. در این تست میزان شنوایی و نمودار ادیوگرام فرد بررسی می‌شود. در وحله‌ی بعد باید سمعک پیشنهادی از لحاظ فیزیکی و قدرت، توان برآورده کردن نیازهای شنوایی شما را داشته باشد.

نکته ای که در انتخاب سمعک ها اهمیت دارد، اندازه آن است. سمعک هایی که امروزه تولید می شوند، از اندازه های گوناگونی برخوردار هستند. از آنجایی که سمعک، وسیله ای است که افراد بعد از خرید باید به طور مداوم از آن استفاده کنند، بنابراین باید با آن احساس راحتی نمایند. از این رو مهمترین ویژگی سمعک مناسب، تناسب سایز آن با گوش افراد است. یک سمعک مناسب باید به راحتی در گوش جای گیرد و فرد با وجود آن احساس راحتی داشته باشد.

به طور کلی، سمعک‌ها به دو دسته دیجیتال و آنالوگ تقسیم می‌شوند و هر کدام دارای ویژگی‌ها و مزایای خاص خود هستند. برای مثال، سمعک‌های دیجیتال با توجه به پردازشگرهای قوی و دقیقی که داخل آن‌ها قرار دارد، بهبود بیشتری در کیفیت شنیداری شما ایجاد می‌کنند. همچنین، این نوع سمعک‌ها معمولاً قابلیت تنظیم و برنامه‌ریزی بیشتری نیز دارند که به شما کمک می‌کند تا تجربه شنیداری بهتر و بهینه‌تری داشته باشید. به علاوه، برخی از سمعک‌های دیجیتال دارای ویژگی‌هایی مانند کاهش نویز، قابلیت اتصال به دستگاه‌های مختلف مانند تلفن همراه و کامپیوتر، و قابلیت اتصال به شبکه‌های بی‌سیم هستند.

نکات قابل توجه در انتخاب نمای ظاهری سمعک

  1. مقدار کم شنوایی : با بالا رفتن میزان کم شنوایی بطور معمول سایز سمعک مورد نیاز بزرگتر خواهد شد.
  2. اندازه کانال گوش : با بزرگتر و طولانی شدن کانال گوش، سمعک قوی تری را می توان در گوش جای داد.
  3. انجام کارهای دستی ظریف : استفاده از سمعک های ظریف تر نیازمند به بینایی قوی و عدم لرزش دست می باشد.

نکات قابل توجه در انتخاب تکنولوژی سمعک و مدارهای لازم

به منظور انتخاب تکنولوژی به کاررفته در سمعک آگاهی از سبک زندگی،  وضعیت و نوع کم شنوایی شما نیز باید مورد توجه قرار گیرد. شوایی شناس شما با در نظر گرفتن مواردی همچون شیب منحنی کم شنوایی (ادیوگرام)، درصد تشخیص گفتار، مقدار کم شنوایی و غیره، تنها فردی است که می تواند در انتخاب سمعک به شما کمک شایان توجهی نماید.

 سمعک‌های آنالوگ به دلیل سادگی و کمتر بودن قطعات داخلی، قیمت کمتری دارند.

خرید تقویت‌کننده صدای شخصی یا حتی خرید و قیمت سمعک، بدون معاینه و ارزیابی شنوایی‌شناس می‌تواند باعث مشکلات مختلفی شود.

درصورتی‌که گوش با اتوسکوپ معاینه نشود، مشکلاتی از قبیل ترشح یا انسداد گوش با جرم گوش تشخیص داده نمی‌شود.

همچنین، اگر سمعک با توجه به نوع و میزان کم شنوایی فرد تجویز نشود، ممکن است باعث آسیب به سیستم شنوایی شود و میزان کم شنوایی فرد را افزایش دهد.

گفتاردرمانی یکی از حوزه‌های پزشکی و درمانی است که به بررسی، ارزیابی، تشخیص و درمان مشکلات گفتار و زبان، صدا و صدای تنفسی، خوردن و بلعیدن و همچنین اختلالات ارتباطی مربوط به گفتار و زبان، توجه دارد.

کاردرمانی یکی از حوزه‌های درمانی است که به ارائه راهکارهایی برای بهبود کیفیت زندگی و کارآیی افراد در محیط کار و توسعه شغلی آن‌ها می‌پردازد. این روش درمانی براساس روابط بین فرد و محیط کاری او تاکید دارد و به کمک تمرینات و روش‌هایی از جمله آموزش مهارت‌های ارتباطی، مدیریت استرس، ارتقای خودآگاهی و ایجاد راهکارهایی برای حل مسائل کاری، به ارتقای شغلی و کارآیی افراد کمک می‌کند. این روش درمانی به گسترش توانمندی‌های فردی و بهبود روابط اجتماعی و کاری افراد کمک می‌کند. هدف اصلی کاردرمانی، افزایش رضایت شغلی، بهبود عملکرد و افزایش بهره‌وری در محیط کار است.

کاردرمانی برای افرادی که با مشکلاتی مانند استرس، اضطراب، افسردگی، نگرانی و یا مشکلات بین فردی در محیط کار مواجهند، مفید است. این روش درمانی به کمک یک تیم متخصص از روان‌شناسان، مشاوران و متخصصین بهداشت شغلی، در محیط کار اجرا می‌شود.

دسته‌ها: عمومی